BAM Kinderopvang 4BAM Kinderopvang is een huiselijk kinderdagverblijf met ruime binnenruimtes, goed uitgeruste slaapplekken en een groot buitenverblijf. Het kinderdagverblijf,  gevestigd in Dorpshuis De Vang aan de Molenstraat 42 in Benningbroek, ligt op een steenworp afstand van de A7 en de AC de Graafweg. Dankzij de ruime openingstijden van 6.30 tot 18.30 uur staat u nooit voor een dichte deur en heeft u rustig de tijd om uw kinderen naar een veilige omgeving te brengen en ontspannen naar uw werk te gaan.

Bewegen Aandacht Muziek

Bij BAM Kinderopvang lijkt het dagverblijf en het leefritme zo veel mogelijk op de thuissituatie, maar dan gezellig met andere kinderen. Bovendien doet BAM met allerhande activiteiten zijn naam eer aan. BAM staat voor BewegenAandacht en Muziek. Bij BAM Kinderopvang staan deze 3 punten hoog in het vaandel. Zo is er veel aandacht voor beweging, de ontwikkeling van de motoriek, buitenspelen, dansen en komt er zo nu en dan een bevoegd docent Lichamelijke Opvoeding langs om met de kinderen te spelen. Deze zal voornamelijk in de vakanties langskomen om met de ouders peuters en de BSO kinderen echte sport activiteiten te doen. De jongere kinderen worden er zoveel mogelijk bij betrokken en mogen meedoen waar zij willen. We zijn bezig om ook gerichte bewegingsactiviteiten voor de jongere kinderen te realiseren. De aandacht komt tot uiting in het feit dat we voor baby’s de schema’s voor thuis aanhouden en ook voor de oudere kinderen een vertrouwenwekkende omgeving willen scheppen waarin ze zich thuis, geliefd en gewaardeerd voelen. BAM Kinderopvang 5Dat betekent onder andere dat BAM Kinderopvang ieder kind als individu met een eigen ontwikkelingstempo beschouwt en dat er vooral vaste leidsters zijn, zodat de kinderen vertrouwde gezichten om zich heen hebben. Muziek is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk. Niet alleen begeleiden we de dagelijkse rituelen zoals eten, tussendoortjes, naar het toilet gaan en verschonen met voor de kinderen herkenbare liedjes, ook zingen de kinderen daarnaast veel met de leidsters en is er een keur aan muziekinstrumenten die van belang zijn voor de persoonlijke expressie van de kinderen. BAM Kinderopvang kan daarbij rekenen op steun en advies van een muziekdocent die zelf ook maandelijks langskomt voor een ‘les’ of om gewoon gezellig met de kinderen muziek te maken.

Tweede thuis

Alles bij elkaar biedt BAM Kinderopvang niet alleen een ideale vervanging van de thuissituatie, het biedt ook een meerwaarde door veel en op een originele manier aandacht te besteden aan de belangrijkste ontwikkelgebieden van de kinderen. Dat maakt BAM Kinderopvang zowel voor ouders als voor kinderen tot een waar tweede thuis.