Bewegen

Bij BAM Kinderopvang staat beweging hoog in het vaandel. De kinderen gaan als het even kan iedere dag lekker naar buiten, en hebben hier genoeg uitdaging om zich een hele dag te kunnen vermaken. De leidsters bieden zowel binnen als buiten uitdagende activiteiten aan om zo de kinderen te stimuleren op een speelse manier bezig te zijn met bewegen. Als het weer het niet toe laat om buiten te spelen kunnen we binnenkort ook, mits beschikbaar, gebruik maken van de speelzaal in het gebouw. Naast dat de leidsters zelf veel de motorische ontwikkelingen van het kind stimuleren zal er eens in de zoveel tijd een docent lichamelijke opvoeding leuke spelletjes met de kinderen komen spelen, dit zal voornamelijk gebeuren in de vakanties wanneer de BSO kinderen een hele dag bij ons zijn. Wij zijn bezig om ook gerichte bewegingsactiviteiten aan te kunnen bieden voor de jongste kinderen.

AandachtBAM Kinderopvang 6

BAM Kinderopvang ziet ieder kind als individu. Ieder kind krijgt dus de aandacht op de manier die voor hem of haar het prettigst is. Voor baby’s geldt dat wij zoveel mogelijk het ritme van thuis zullen nabootsen, en de dreumesen en peuters hebben een vast ritme zodat er voor hun duidelijk is wat ze van hun dag bij BAM Kinderopvang kunnen verwachten. De leidsters zullen aan het begin van de dag, tijdens het fruit eten, met de kinderen doormiddel van dagritme kaarten de dag alvast doornemen.

Muziek

Kinderen genieten van zingen en van muziek. Hierom hebben wij er bij BAM Kinderopvang voor gekozen om hier wat extra de nadruk op te leggen. Zo gebruiken de leidsters liedjes om de dagelijkse dingen, zoals eten en naar de wc gaan, te begeleiden. Op de groep staat ook een bak vol met muziekinstrumentjes die meerdere keren per week met de kinderen gebruikt zullen worden. Eens in maand komt er een muziek docent langs om de kinderen, op speelse wijze, een muziek lesje te geven.